• در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان؛
  • ششمين جلسه هم‌انديشي مناطق ويژه علم و فناوري كشور برگزار شد

  • ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۰۷

 

ششمين جلسه هم‌انديشي مناطق ويژه علم و فناوري كشور با حضور معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، استانداران اصفهان و يزد، مديران دبيرخانه شوراي عالي و مناطق ويژه علم و فناوري كشور، نمايندگان دستگاه‌هاي اجرايي مرتبط و نمايندگان استان‌‌هاي داراي مجوز منطقه ويژه علم و فناوري اصفهان، آذربايجان شرقي، خراسان رضوي، يزد و بوشهر در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان برگزار ‌شد.

به گزارش روابط عمومي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در اين نشست با بيان اينكه ارتباط‌هاي بين‌المللي خوبي با سازمان‌هاي بين‌المللي مرتبط با علم و فناروي انجام شده است، اظهار كرد: از جمله اين ارتباط‌ها، اجراي طرح نظام نوآوري منطقه ويژه علم و فناوري ربع رشيدي تبريز با همكاري موسسه فناوري اتريش، طرح نظام نوآوري بوشهر با همكاري سازمان صنعتي ملل متحد و طرح غذاي حلال در منطقه خراسان رضوي با همكاري سازمان صنعتي ملل متحد است.

دكتر وحيد احمدي با اشاره به اينكه در برقراري ارتباط‌هاي بين‌المللي، علاوه بر بهره‌گيري از دانش و تجربه كشورهاي ديگر، مناطق ويژه علم و فناوري كشورمان نيز به دنيا معرفي خواهند شد، افزود: شبكه‌سازي داخلي و بين‌المللي از شاخص‌هاي اصلي منطقه ويژه علم و فناوري است و بايد مديران اين مناطق از مشاوران بين‌المللي نيز بهره بگيرند.

احمدي با اشاره به شبكه‌سازي داخلي نيز گفت: در اين شبكه، همه اركان منطقه ويژه علم و فناوري بايد به يكديگر متصل شوند و قرار گرفتن پنج استان داراي مجوز منطقه ويژه علم و فناوري در اين نشست نيز به ايجاد اين شبكه كمك مي‌كند.

وي از ديگر ضرورت‌هاي مناطق ويژه علم و فناوري را يافتن منابع و سرمايه‌گذاران جديد دانست و اضافه كرد: اين مناطق بايد به دنبال جذب سرمايه‌گذاران قدرتمند داخلي و خارجي باشند.

دبير كل شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه سازمان عامل منطقه ويژه علم و فناوري در پنج استان داراي مجوز تشكيل شده است، تصريح كرد: ديدگاه ما به اين موضوع بيشتر نرم‌افزاري و مبتني بر زيست‌بوم، هم‌افزايي، ارزش افزوده، آينده‌پژوهي و برنامه‌ريزي همراه با خلاقيت و نوآوري است.

وي با ابراز خرسندي از پيگيري استانداران پنج استان داراي مجوز منطقه ويژه علم و فناوري، گفت: پنج استان ديگر نيز براي اخذ اين مجوز در صف انتظار هستند، اما ترجيح بر اين است كه ابتدا نتايج عملياتي كردن مناطق ويژه در پنج استان داراي مجوز، مشخص شود.

استاندار اصفهان نيز در ادامه، با اشاره به اينكه ايجاد منطقه ويژه علم و فناوري در اصفهان از سال 1382 مطرح شد، گفت: منطقه ويژه علم و فناوري با توجه به سند آمايش سرزمين اصفهان و انتخاب علم و فناوري به عنوان يكي از سه محور اصلي توسعه اين استان از اهميت خاصي برخوردار است.

دكتر رسول زرگرپور با بيان اينكه گردشگري، صنايع دستي و هنر از محورهاي ديگر توسعه استان اصفهان است، افزود: منطقه ويژه علم و فناوري به همراه شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، فرصت‌ها و مكان‌هايي براي تبديل علم به ثروت هستند كه محور توسعه استان اصفهان نيز همين موضوع است.

مقام ارشد استان اصفهان با اشاره به تصويب اساسنامه منطقه ويژه علم و فناوري اصفهان و تعيين مديرعامل سازمان مربوط به آن در آينده نزديك، اظهار كرد: با عملياتي شدن طرح منطقه ويژه علم و فناوري اصفهان، وسعت حوزه مربوط به فعاليت‌هاي علم و فناوري استان از 520 هكتار شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان به پنج هزار هكتار گسترش مي‌يابد.

وي با اشاره به فعاليت بيش از 160 دانشگاه و موسسه آموزش عالي با حدود 330 هزار دانشجو در استان اصفهان، افزود: شش دانشگاه استان در رتبه‌بندي‌هاي بين‌المللي حضور دارند و شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان نيز جايگاه منحصر به فردي در كشور دارد.

استاندار يزد نيز در اين نشست با اشاره به اينكه يزد نخستين استان در كشور بود كه منطقه ويژه علم و فناوري با هشت سرمايه‌گذار و با سرمايه حدود 50 ميليارد تومان ايجاد كرد، گفت: محورهاي اولويت‌دار منطقه ويژه علم و فناوري يزد شامل گردشگري، حوزه سلامت، انرژي پاك، نساجي، كاشي و سراميك است.

سيد محمد مير محمدي منطقه ويژه علم و فناوري را منظومه‌نگر دانست و گفت: اين مفهوم به اين معناست كه فعاليت‌هاي مختلف را بگونه‌اي كنار هم مستقر مي‌كند كه هر يك مكملي براي يكديگر است.

وي نگرش همكاري‌هاي سازماني را براي مناطق ويژه علم و فناوري ضروري دانست و افزود: اين مناطق نيازمند تفكر سيستمي و پرهيز از عملكرد جزيره‌اي هستند.

ميرمحمدي از جمله طرح‌هاي در دست اجراي اين منطقه در يزد را شهرك سلامت، پنجره واحد فيبرنوري، فناوري اطلاعات و شهر هوشمند يزد دانست.

در اين نشست دو روزه همچنين گزارش عملكرد فعاليت‌هاي مناطق ويژه علم و فناوري، طرح‌هاي در حال انجام مناطق ويژه و فعاليت‌هاي بين‌المللي دبيرخانه شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري با موسسه‌هاي بين‌المللي همچون سازمان صنعتي ملل متحد (UNIDO) و موسسه فناوري اتريش (AIT) و مباحثي مانند بررسي نقش مديريت شهري در توسعه اكوسيستم نوآوري ارائه و بررسي شد.

همچنين شركت‌كنندگان در اين نشست از شركت‌هاي دانش بنيان بهيار صنعت سپاهان، احياگران قلب آسيا و امواج‌نگار سپاهان، مستقر در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان، بازديد كردند و از نزديك با عملكرد اين شركت‌ها آشنا شدند.

منطقه ويژه علم و فناوري (كريدور) مجموعه‌اي از امكانات علمي، صنعتي، توليدي، آزمايشگاهي، تحقيقاتي و زيرساخت‌هاست كه با تكيه بر خلاقيت‌ها و نوآوري‌ها در يك گستره جغرافيايي، سبب ارتقاي نوآوري، ايجاد خوشه‌هاي صنعتي با فناوري نو و توسعه توليد، ثروت، رفاه ملي و ايجاد جامعه دانايي محور مي‌شود.

 

 
 
 

تعداد بازدید : ۶۹۷      تاریخ: 1396/05/07

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت